Lösningen på mellanösternkonflikten

Diskutera politik, migration, integration, samhällsklimat och allt annat som är åsiktsrelaterat. Kom ihåg att hålla en hövlig ton och inte brusa upp bara för att ni inte håller med varandra.
trickard
Inlägg: 1870
Blev medlem: tis 20 dec 2011, 12:05

Lösningen på mellanösternkonflikten

Inlägg av trickard » tis 04 dec 2018, 09:44

Aningslöst eller kreativt? Skillnaden är kanske hårfin.

Man kan diskutera hur lyckad lösningen var att ge judarna ett eget land, Israel, men det är likväl den enda fungerande demokratin i området. Om världssamfundet skulle besluta att göra något liknande med muslimerna genom att tilldela en bit land till de som vill leva i fred och demokrati kan de som tycker det är viktigt att fortsätta strida göra det.

Säg att FN beslutar att exempelvis norra Saudiarabien framöver ska vara ett land där alla som vill leva som muslimer i fred och i demokrati är välkomna att bosätta sig där. Världens länder både förbinder sig och vill genuint stödja detta landområde att bli ett fungerande och fredligt land till att bli ett föredöme i den muslimska världen. Alla skulle kunna enas om detta, både de länder som innerligt vill hjälpa andra och inte vill att människor inte ska tvingas på flykt men även de länder som inte vill ta emot flyktingar.

Jag ser givetvis massor med svårigheter och möjligen är detta alldeles för mycket utanför boxen. Men att fortsätta i samma hjulspår som tidigare verkar ju inte hjälpa, snarare blir det bara värre och värre.
Just nu har jag en riktigt bra formsvacka