Sommarturnée 2018 - långt!

Till grannklubben eller till Australien - här kan du fråga om allt eller bara skryta om det kanonpris du fick på din resa
Perra11
Inlägg: 23
Blev medlem: tis 24 jul 2018, 14:02

Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Perra11 » ons 25 jul 2018, 18:00

Hej! Perra10 här, fast numera Perra11 då mitt gamla användarkonto inte fungerar.

Här kommer en rapport från vår sommarturnée. Den beskriver golf. Och mat. Och lite andra observationer.

Jag har klurat på val av banor/vägval under hela vinternt, planeringen är verkligen en del av resan!
Målet var att INTE kajka på E4:an. Vi bor norr om Sthlm och E4 är det naturliga valet om man ska mot Skåne till, men den är ingen skrattfest precis...

Dag 1: Via Örebro ned till Hjo och spelade Hökensås GK.Vi började besöket med dagens lunch i restaurangen som var OK, om än inte överbetyg. Kul omväxlande bana som är en hel del höjdmeter, det märktes i värmen, 30 grader denna dag. Jag lyckades kränga i en birdie på första hålet så det var en bra start på turnéen.
Efter rundan ut på vägen igen, via Borås ned till Kinna/Skene. Här finns det inte så många hotell att välja på, vi hamnade på "Två Skyttlar" som ligger typ 7 km från Marks GK. Hotellet helt OK, Ceasarsalladen och Mojjiton på kvällen var riktigt bra (jodå jag fyllde år den dagen). Frukosten dagen efter en av de bästa jag ätit på hotell, superbra råvaror. Hela landsänden känns dessvärre lite off. Anledningen till att vi hamnade där är att jag gjort ett jobb åt ett företag i Kinna för några år sedan och vi åt ofta lunch på golfklubben. Då sa jag till mig själv att "hit ska jag åka tilbaka och spela".

Dag 2: Kort bilresa till Marks GK. Banan är omväxlande och rolig, om än ett par Kalle-Anka hål som är nödlösningar för att passa in. Tråkig design är döden för mig så jag tyckte den var helt OK, men min spelpartner var inte lika imponerad. Någon green var så upphöjd att vagnarna höll på välta och det var fullt sjå att ta sig upp. Sista hålet, en dogleg vänster har en hjärtformad bunker precis där man vill landa bollen. Det kanske är en kul utmaning, vad vet jag, jag tyckte det var töntigt. På det stora hela dock spelvärd i min värld, även om jag har svårt att se att vi åker hit igen då vi inte har vägarna förbi på något naturligt sätt. Dagens lunch efter rundan var en 8,5 av 10. Riktigt fin fisk. Trevlig personal som frågade hur det gick efter ronden, klubben kändes gemytlig.
Efter rundan skulle vi åka vidare mot Halmstad. Bilens GPS fick spatt och visade ut oss på konstiga grusvägar. Sunt förnuft fick ta över navigeringen så via småorter som Horred och annat hittade vi ut till E6 vid Varberg och kunde vända nosen söderut. På kvällen åkte vi till Halmstadstravet och tittade på V75 och Sprintermästaren, sommarens fartfest för 5-åriga hästar. Vi var dock rätt trötta och spelet gick inget vidare så vi åkte därifrån innan stängning.

Dag 3: Efter en lugn natt på First Hotell Mårtenssons mitt i Halmstad blev det vilodag från golfen. Vi slog ihjäl tiden genom att åka till Tylösand och chilla lite, sen till Halmstad GK och äta en dagens fisk som var 10 av 10 och provade skor i shoppen. Just denna fredag var det kvartsfinal i fotbolls-VM så vi kollade på det. Hotell Mårtensson ligger som sagt mitt i Halmstad så den natten blev det typ 2 timmars sömn. Ett himla liv från nattklubben och annan livemusik utifrån. Ett besök i Halmstad är ett måste för mig på sommaren, men ska undvika Mårtenssons på helgerna i framtiden.

Dag 4: Tidig tee off på Laholms GK. Den här banan har jag alltid hyllat och fortsätter med det. Fairway hade hyggligt med gräs jmf med andra banor. Vi köpte kaffe efter 10 hål och en kopp kostar 10 kr. För oss som mest spelar på Bro Hof den här säsongen känns det osannoligt billigt. Ingen mat på klubben den här gången efter rundan. Vi åkte till Skottorps pizzeria och delade på en pizza. Stället är i klass med en sämre förortspizzeria men ibland är det just det man vill ha :).

Dag 5. Utcheckning i Halmstad och någon timmes bilresa söderut till St Arild GK. Fint klubbhus, trevligt inglasad restaurang. Jag hade vissa förhoppningar på den här banan då flera sagt att den var så bra... men jag blev inte så imponerad. Det var inget direkt fel, men inte så omväxlande och kul. Rundan gick inte så bra, sånt brukar ju påverka omdömet. Dessutom var fariway betongtorr, vilket självklart banan inte kan lastas för. Men ska jag ut på Kullahalvön och spela någon mer gång kommer jag välja Mölle GK en lite bort bort. Jobbigare att gå, men roligare. Efter rundan åkte vi till Rustmästarhotellet i Arild och testade deras terassrestaurang. Fin utsikt och magiskt god rimmad lax med dillstuvad potatis. Därefter styrde vi bilen mot Lund.

Dag 6: Vi bodde på Elite hotell Ideon som ligger i universitetsområdet. Lättillgängligt och bra läge om man ska sova och golfa. Hotellet är även lättillgängligt för bussresebolag. Vi sov där 3 nätter och samtliga mornar fick vi se frukostbuffén slaktas av busslaster med tyskar. Till slut gick vi ned före kl 7 för att slippa taberaset men de var morgonpigga, marodörerna. På kvällen kunde inte hotellets bartender blanda ihop en Mojjito för hen visste inte vad som ingick :). Dagens humor. Det fick bli en GT istället, det lyckades hen blanda ihop.

Dagens runda gick på Bosjökoster GK som ligger mellan Ringsjöarna. Trevlig parkbana som vi kan tänka oss åka tillbaka till. Torr och bränd bitvis, men betydligt mer gräs än på St Arild. Efter rundan gick vi in på Bosjökloster slott/kloster som ligger precis bredvid banan. Men de skulle strax stänga så det blev bara lite promenad bland blomsterrabatterna. Snyggt ställe!

Dag 7: Tidig start på Kävlinge GK. Här har vi spelat förut, gillar den och lyckades ställa till det på ungefär samma hål som förra gången. Man lär sig visst aldrig. Banan var väldigt torr och hård, vi körde lägesförbättring så långt som behövdes för att lägga bollen på gräs. Jag började känna av en armbåge och ville inte förstöra resten av säsongen med onödiga skador. Här lyckades jag sätta bollen i bunker tre gånger på för korta inspel så det brann till i huvudet vid ett tillfälle. Språkbruket passar sig inte i skrift, och inte muntligen heller. Min partner in crime är dock härdad.

På kvällen blev det middag på Hamnkrogen i Borstahusen norr om Landskrona. Begränsad meny men rimliga priser och supergenerös fiskgryta.

Dag 8: Utcheckning i Lund och ut på E6:an norrut förbi Göteborg mot Bohuslän. Här köpte vi ett golfpaket via hotellet Rasta Håby som gav bra pris på Sotenäs GK. Klubbhuset här brann ner för en tid sedan och det nya är flott! Lunchen var 9 av 10. Bl a hade deras Ceasarsallad räkor istället för kyckling. Man är väl i Bohuslän liksom.... :). Banan var torr och hård men helt OK i design. Den här dagen var det fruktansvärt varmt! Jag tappade ork och spel de sista 5 hålen och Coca Colan efter sista hålet var gudomlig. Yr i huvudet.

När vi hämtat oss lite åkte vi till Smögen och vandrade runt bland klipporna. Sen tillbaka till Rasta Håby (Munkedal). Rastahotellen brukar vara prisvärda och ligga bra till om man är on the road, men just det här rummet hade någon rökt cigarett i, det var inget vidare.

Dag 9: Utcheckning från Munkedal och kort bilfärd till Fjällbacka GK. Här åker man igenom själva Fjällbacka för att komma till banan, mysigt ställe!
Vi har kört en hink uppvärmning varje dag på turnéen, lederna är inte som de var förr. Fjällbackas range är en av de sämre, den lutar nedför sedan uppför. Marken stenhård så bollarna studsade hur som helst. Men vi brydde oss inte, för uppvärmning spelar det ingen roll för oss.

Den här banan gillade jag! Lyckades göra en birdie på hål 3 och hade en kanonrond på gång fram till 17:e där jag lyckades fastna för länge i en bunker. Samt, hål 18 som spelas över vattnet. Här var jag trött och varm och drog i två bollar i vattnet. Banan torr och hård men det studsade min väg idag. En del Bohusländska klippor kantande banan. De hade hällristingar som symbol på flaggorna och även på bollmarkören som man fick i startkitet. Kul grej, det gäller att framhålla det lokala. Den enda banan på vår turné som hade starter.

Efter rundan åt vi lunch i klubbhuset som var helt OK. Två rätter att välja på, det fick bli färsbiffar.

Efter maten bilfärd genom Dalsland via Bengtsfors till Åmål. Här fick vi faktiskt en regnskur! Första jag sett på flera veckor. Åmål bjöd på raggarbilar och Jesusfestival :). Utan att gräva vidare i vad det innebär slog vi till på en korv med mos på korvskiosken på torget. Skräpmat, men det var svingott och rann ner utan att man behöver tugga. Sedan tillbaka till Bengtsfors för natt på First hotell där. Gammalt hotell med mörk ek som inredning i allmäna utrymmen men här var det befriande tyst! Mängder av tyskar och holländare på hotellet. De verkar gilla naturen och de slaktade inte heller frukostbuffén.

Dag 10: Nu var det dags för sista banan på turn'en, Forsbacka GK som ligger mellan Bengstfors och Åmål, fast närmare Åmål. Här finns hotell och restaurangen ligger i en ståtlig byggnad med jättefin utsikt mot banan. Även denna dag var det varmt och bromsar och getingar var lite besvärande. Banan var torr men omväxlande och kul. Något hål var dock dolt utan klocka att ringa i för att markera att utslag kan ske, vilket gjorde att vi hade en liten incident.
Värmen tog till slut ut sin rätt, vi lyckades uniont slå bort 8 bollar på de tre sista hålen. De ligger numera i Forsbackasjön. Restaurangen hade bra ambitioner för sin storlek och lunchbuffén kan man verkligen äta sig mätt på.
Natten spenderades igen i Bengtsfors. Tyst och lungt och vi som som stockar.

Dag 11: Utceheckning från Bengtsfors och via Karlstad hem utan golf denna dag.

Hotellval: Jag är en hejare på lojalitetsklubbar, poängsamling, rea och hitta erbjudanden. Det lönar sig.
Greenfee: Golfhäftet, Viasat-kanal rabatt samt 50% på någon bana om man betalar med Mastercard Golfcard. På St Arild och Fjällbacka betalade vi fullt pris utan rabatt. Forsbacka var den enda bana som hade nedsatt greenfee pga torkan och enligt dem inte fullvärdiga greener.
Dryck: Litervis med Resorb. Som turnéehumorn döpte om till Retard. Och några Mojjitos.
Antal mil: Runt 210
Väder: Varmt! Sol varje dag, golfbrännan ser helt absurd ut. Ärmlös klänning är inte att tänka pä den här sommaren heller :)

//P

Användarvisningsbild
singel
Inlägg: 1399
Blev medlem: ons 21 dec 2011, 15:46

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav singel » ons 25 jul 2018, 18:49

Kul :-)

Gay på banan
Inlägg: 5413
Blev medlem: tis 21 feb 2012, 10:29

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Gay på banan » ons 25 jul 2018, 19:00

Heh. Ärmlös klännng. Man tror alltid att skribenter på torget är manliga.
Årets Frozenhemsida http://www.frozen1819.pupgolf.se/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Användarvisningsbild
singel
Inlägg: 1399
Blev medlem: ons 21 dec 2011, 15:46

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav singel » ons 25 jul 2018, 19:02

Heh. Ärmlös klännng. Man tror alltid att skribenter på torget är manliga.
som när du skriver. :-)

Användarvisningsbild
Nick_Corey
Inlägg: 1575
Blev medlem: fre 23 dec 2011, 22:42

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Nick_Corey » ons 25 jul 2018, 19:18

Härlig berättelse :D
"Vi har varit naiva."

alkemi
Inlägg: 817
Blev medlem: ons 21 dec 2011, 22:37

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav alkemi » tor 26 jul 2018, 22:33

Härlig berättelse :D
+1

Nils77
Inlägg: 6101
Blev medlem: tor 22 dec 2011, 14:43

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Nils77 » mån 06 aug 2018, 18:08

Härlig berättelse :D
+1
+1
Reason is and ought only to be the slave of the passions.
D. Hume

AFJ
Inlägg: 1925
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav AFJ » fre 10 aug 2018, 08:39

Tack för intressant rapport!

S.t Arild har jag bara spelat en gång - uppelvde den då som väldigt mysig och spelvärd. Kanske berodde på att jag spelade bra och spelsällskapet var trevligt?

Puttaren
Webbplatsadministratör
Inlägg: 6117
Blev medlem: mån 19 dec 2011, 21:34
Ort: Halmstad
Kontakt:

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Puttaren » fre 10 aug 2018, 11:55

Tack för intressant rapport!

S.t Arild har jag bara spelat en gång - uppelvde den då som väldigt mysig och spelvärd. Kanske berodde på att jag spelade bra och spelsällskapet var trevligt?
Arild är en sån där bana som man alltid gillar. Oklart varför, egentligen är ju layouten inte så märkvärdig, nåt knepigt hål och allmänt platt. Men den är så förbaskat trevlig och dessutom nästan alltid i kanonskick året runt.
A man should never be ashamed to own that he has been in the wrong, which is but saying in other words that he is wiser today than he was yesterday.

Läs allt om prylar på http://golf.kittad.se

Användarvisningsbild
Harry Friberg
Inlägg: 1166
Blev medlem: tis 20 dec 2011, 12:33

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Harry Friberg » sön 12 aug 2018, 15:34

Tack för intressant rapport!

S.t Arild har jag bara spelat en gång - uppelvde den då som väldigt mysig och spelvärd. Kanske berodde på att jag spelade bra och spelsällskapet var trevligt?
Arild är en sån där bana som man alltid gillar. Oklart varför, egentligen är ju layouten inte så märkvärdig, nåt knepigt hål och allmänt platt. Men den är så förbaskat trevlig och dessutom nästan alltid i kanonskick året runt.
Mkt kluven t den banan. Förmodligen f att, två dgr innan spelat Torekov påm35 pinnar, sedan Båstad nya på 33, så bjöd Arild på 22 pinnar. :D
11,6

Perra11
Inlägg: 23
Blev medlem: tis 24 jul 2018, 14:02

Re: Sommarturnée 2018 - långt!

Inläggav Perra11 » ons 15 aug 2018, 13:51

Tack för intressant rapport!

S.t Arild har jag bara spelat en gång - uppelvde den då som väldigt mysig och spelvärd. Kanske berodde på att jag spelade bra och spelsällskapet var trevligt?
Arild är en sån där bana som man alltid gillar. Oklart varför, egentligen är ju layouten inte så märkvärdig, nåt knepigt hål och allmänt platt. Men den är så förbaskat trevlig och dessutom nästan alltid i kanonskick året runt.
Mkt kluven t den banan. Förmodligen f att, två dgr innan spelat Torekov påm35 pinnar, sedan Båstad nya på 33, så bjöd Arild på 22 pinnar. :D
Kvalitén på spelet påverkar upplevelse, helt klart :). Men jag är inte den som är den, erbjuds ett nytt tillfälle på St Arld är jag på, gärna om fairway inte är betongtorr. Vi spelade de första 9 hålen med en person som var medlem i annan klubb och han hyllade St Arilds skick generellt över tid.

I sommar har jag även spelat ett par banor som jag tidigare gillat skarpt men som vid detta speltillfället inte alls upplevts så bra. Typ "-Varför har tyckt denna bana var så bra?". Även när faktorer som extremt torr sommar ställt till är borträknade. Jaja... man är väl en humörshäst.


Återgå till "Golfresor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster