Golf runt Alicante?

Till grannklubben eller till Australien - här kan du fråga om allt eller bara skryta om det kanonpris du fick på din resa
AFJ
Inlägg: 1949
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav AFJ » fre 07 dec 2018, 15:21

Detta verkar ju vara ytterligare en möjlighet att boka.

https://www.ontee.com/sv/


Har bara kollat som hastigast men priserna verkar vara i paritet med klubbarnas egen on-line bokning.

Den stora fördelen med ontee är att det finns kartfunktioner och att det är mycket lättare att kolla upp flera banor betydligt enklare än med banornas system. Väldigt värdefullt när det gäller just Alicante-regionen där det ofta är fullt på banorna och man får leta en del innan man hittar en tid och bana som passar.

Har inte provat ontee själv - men skall kola lite mer noga inom de närmsta dagarna för bokningar i januari-februari.

duffaren
Inlägg: 502
Blev medlem: sön 24 jun 2012, 20:55

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav duffaren » fre 14 dec 2018, 09:51

provade nu när jag bokade för vår 5 runde sväng.
Fick det inte att funka. Försökte kontakta support.
Men vart inte hjälpt.
Hoppas det går bättre för er.
hellre lång å sne än kort och rak

AFJ
Inlägg: 1949
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav AFJ » tis 22 jan 2019, 23:44

Håller på och packar väskan inför morgondagens resa till Alicante. Har bokat lite starttider nu i helgen, det var ganska enkelt att få starttid - det är ju den absoluta lågsäsongen så här års.

Vid en hastig koll så verkar det som om de flesta banor höjt sin greenfe med ca 5 Euro för 2019.

Nu håller jag bara tummarna för drägligt väder!

Kalle Vej
Inlägg: 209
Blev medlem: fre 24 feb 2012, 07:38

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav Kalle Vej » fre 25 jan 2019, 14:09

Håller på och packar väskan inför morgondagens resa till Alicante. Har bokat lite starttider nu i helgen, det var ganska enkelt att få starttid - det är ju den absoluta lågsäsongen så här års.

Vid en hastig koll så verkar det som om de flesta banor höjt sin greenfe med ca 5 Euro för 2019.

Nu håller jag bara tummarna för drägligt väder!
Det var inga problem med starttider de fyra veckor vi var där (vi spelade IRM-banorna, det blev faktiskt inga andra). Under våra 20-21 rundor uppskattar jag att vi hade sällskap 2/3 och att vi var ensamma 1/3. Vi drabbades inte heller av galet långa rondtider, men visst var det svårt att komma under 4 timmar. Det gjorde vi när vi var själva och inga framför oss (eller blev igenomsläppta). Normaltiden var nog 4,5 timma.

Det kommer bli en förändring: IRM är numera (sedan årsskiftet) bara Alhama, El Valle, La Torre och Hacienda Riquelme. Mar Menor och Saurines är ett "eget" bolag. Den enda nackdel vi märkte just nu var att vi inte kunde gå in i shoppen och boka alla sex banorna. Det har givetvis varit en fördel tidigare. Med telefonen i hand minskar förstås nackdelen. Största problemet var att de inte kunde/ville boka mer än två dagar framåt.

Vad som händer längre fram vet ingen (i alla fall ingen av de som jobbar i respektive Proshop) som vi pratat med. Arrendet på hotellet i Mar Menor går ut i mars. Hur det påverkar visste ingen. Jag vet i alla fall att vi bokat in oss fyra gånger på Mar Menor tack vare tillgången till de sex banorna (och bra allmän service på området). Egentligen de fem banorna, för Saurines vill jag inte spela (jag gav den ytterligare ett försök i år men nu har jag bestämt mig för att inte spela den igen). Blir det så att boende på Mar Menor enbart får spela (gratis) på MM och Saurines kommer antalet besökare rasa!! Vi åker inte dit i alla fall...

Hoppas du får en bra tid i Spanien, AFJ! Vi drabbades av regn en dag. Lite kallt ibland men definitivt varmare än i Sverige!

AFJ
Inlägg: 1949
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav AFJ » sön 27 jan 2019, 19:37

Tack för infon om IRM/GNK.

Har spelat Lo Romero, Las Ramblas och La Finca med min kompis som är och hälsar på. Alla banorna i riktigt fint skick med bra rull på greenerna. Speltempot har varit gott och på samtliga rundor har vi fått sällskap med trevliga medspelare.

Ganska blåsigt men strålande väder och kortbyxorna har varit på.

Snart kommer sambon ner och då blir det lite mindre golf men La Torre, El Valle och Villamartin är bokade innan det bär hemåt.

AFJ
Inlägg: 1949
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav AFJ » fre 15 feb 2019, 14:34

Så hemma i Sverige igen. Blev en extra vecka då gasbrännaren i radhuset behövdes bytas ut. Trist utgift men samtidigt så fick jag en vecka till i solen och slapp värsta snökaoset i Stockholm! :-)

Spelade Lo Romero flera gånger, alltid i fint skick och kul att spela. Skulle dock gärna bygga om hål 11 och 13 om jag ägde en stor bulldozer! :-)

Hade inte spelat Alenda på länge och eftersom jag hört mycket gott om den och den var värd för Q-school i höstas så blev det ett återbesök. Lite besviken på skicket, inte alls på topp men tack vare gott spelsällskap var det en trevlig rond i hård vind.

La Finca, Villamartin, Las Ramblas var alla i fint skick. Även El Valle var fin men där blåste det så mycket att det var på gränsen till ospelbart men bollar som blåste av green etc.

Nio rundor, sju i kortbyxor, en med mössa på. Vädret får med beröm godkänt.

Inledde ett samarbete med en nyutbildad pro. Tog ett par lektioner, det känns bra. Ser fram emot nästa besök!

AFJ
Inlägg: 1949
Blev medlem: mån 07 okt 2013, 18:03

Re: Golf runt Alicante?

Inläggav AFJ » Igår, 23:39

Spelade New Sierra Golf idag. En 9-håls bana som ligger på vägen mot Murcia i närheten av La Torre. Banan har nyligen fått nya ägare och man har påbörjat ett arbete med att rycka upp den från ett rätt nergånget skick.

Skicket på banan var godkänt och greenerna var mycket bra, bland de bättre jag spelat här nere. Banan är platt och mycket lätt att gå. Greenområdena inte så jättespännande. En del av hålen har väldigt breda fairways som skapar lite känsla av "flygfält" men några hål har lite mer karaktär. Det två par 3-hållen tycker jag var fina med lagom längd och lite vatten som krydda.

Vi spelade bara 9 hål men spelar man 18 så är det alternativa tees så man får lite variation. Banan är rejält lång, vit tee 6678 meter, gul 6082 och röd 5352 meter!

Rangen var rätt OK men bollarna dåliga. Övningsgreenen och chip greenen i fantastiskt bra skick.

Klubbhuset är en mycket enkel barack.

Greenfee för 9 hål 23 Euro och 38 för 18 hål. Det måste man betrakta som prisvärt med tanke på hur fina greenerna var.

En perfekt bana om man t ex vill spela 9 hål ankomst eller avresedag.

Som nybörjarbana är den bra eftersom den är så bred och inte har några riktigt besvärande hinder (även om längden är mesta laget). För den som älskar att bomba på från tee funkar den också tack vare sin längd och bredd.

Det blir ingen favoritbanan men jag kommer säkert att spela den igen - åtminstone så länge greenfee ligger på denna tilltalande nivå.


Återgå till "Golfresor"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst