Botkyrka GK

Vattenmannen
Inlägg: 958
Blev medlem: tor 11 aug 2016, 08:30

Botkyrka GK

Inlägg av Vattenmannen » sön 11 sep 2016, 21:06

http://www.botkyrkagk.se

Några mil utanför Stockholm City ligger Botkyrka GK. Banan som är bättre än både Nutrilett och 5:2-metoden för den som vill gå ner i vikt. Det är upp och ner på så många hål att man framåt 17:e fairway är så fett less på backarna att man har lust att sätta sig ned och tjura. Även om man scorat bra.

Lirade idag i ett septembrvarmt väder med hyfsat mycket vind. Det märks att banan börjar bli sliten eftersom både teer och fairways är rätt rufsiga. Greenerna däremot mår fortsatt ganska bra och var relativt snabba.

Par 73 betyder fem par 5:or, och de hålen kräver verkligen sin man/kvinna.

1:ans green ligger upphöjd ett 15-tal meter, och är dessutom väldigt kort. Vi med hcp över 10 har svårt att få bollen att fästa där, och det blir en hyfsat lurig chip tillbaka i riktning mot slänten.

3:an är också upphöjd och vaktas dessutom effektivt av en stor tall som omöjliggör en högerspelares draw in på green.

7:an är platt men rätt smal landningsyta för utslaget.

Index 1 på banan är par 4-hålet nummer 8. Kraftig dogleg och även här en sjujävla backe upp mot greenområdet.

Hål 9 är som att stå i 70-metersbacken i Innsbruck. En massiv utsikt, och höjden gör att det kan skilja fem klubbor beroende på vind.

Utsikt från 9:an med klubbhuset i bakgrunden och min spelpartner i förgrunden:

http://www.ladda-upp.se/bilder/ckfrfohvbmhlbh/

Mellan hål 10 och 11 har man satt upp en "infarktbänk" halvvägs i backen. Och nu börjar svetten göra sig påmind.

Dags för en 5:a igen och den här gången, på 13:e, står man högt vid utslaget. Men efter en böljande lätt dogleg är det dags att skicka upp bollen i skyn igen för att komma till den lutande greenen.

16:e är det lättaste par 5-hålet, men då är man så trött att par är en nåd att stilla bedja om. Och som tack kommer då 17 som är nästan löjligt brant uppför på slutet.

Botkyrka har många fördelar. Det är sällan man slår bort en boll, om inte nån liten damm sväljer den. Förbaskat trevlig personal. Allt ligger lättillgängligt. 1 minut från parkering till shop, reception, omklädning och käk. 200 meter till så står du på första tee. 150 meter åt andra hållet ligger den lite trånga rangen.

Klubben jobbar ofta med starter och ranger och flytet bir därför fint på banan.

Men rent spelmässigt är den kanske inte så väldigt spännande. Strategin blir ofta väldigt lika för oss medel-spelare eftersom man inte har kapacitet att spela annorlunda än att försöka slå så långt som möjligt och sedan lyfta in en medge sista biten.
Ta det inte så allvarligt - det är ju trots allt bara golf. Och ärligt talat - det du pysslar med är knappt ens det.

“I always believed that I have something important to say and I said it.”
― Lou Reed