Riksten

Vattenmannen
Inlägg: 731
Blev medlem: tor 11 aug 2016, 08:30

Riksten

Inläggav Vattenmannen » sön 27 aug 2017, 16:42

Det var många år sedan jag var på Riksten men för några dagar sedan var det dags igen. Sen mitt senaste besök har de dragit om banan en smula och det har den tjänat på.

RIksten som anläggning är väl ärligt talat inte mycket att jubla över. En liten fjällstuga som klubbhus, mycket enkel servering och en liten shop med det allra nödvändigaste. I omklädningsrummet var duschen avstängd!

Lättillgänglig ranch där mattorna saknar "peg-skåror" men där det i alla fall finns runda hål för gummipeg. Bollarna inte mycket att skriva hem om.

Rent spelmässigt är många av par 4- och per 5-hålen ganska likartade. Slår du skapligt långt är det oftast korta järn eller wedgar kvar till inspelen. Däremot större variation på korthålen där det är uppför och nedför, bunkrar och vatten och annat mys om vartannat.

Jättefina greener så här på sensommaren med bra rull.

Fairways är ofta lite småsega och ger inte många extra meter. Ser ut att vara massor av olika grässorter, klöver och annat bös i en salig blandning. Ruffarna är smakfullt nedklippta och på ett par hål har man gjort om ängar till öar vilket såklart är att föredra för bollspridare.

Positivt är att det går hyfsat lätt att åka kommunalt till banan!
Ta det inte så allvarligt - det är ju trots allt bara golf. Och ärligt talat - det du pysslar med är knappt ens det.

“I always believed that I have something important to say and I said it.”
― Lou Reed

Återgå till "Golfbanor vi spelat"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst