Mölle GK

Kalle Vej
Inlägg: 355
Blev medlem: fre 24 feb 2012, 07:38

Mölle GK

Inlägg av Kalle Vej » tor 17 aug 2017, 09:57

Speldatum 20170807. http://www.mollegk.se

Jag är kluven... Jag älskar banor som placerats i naturen, snarare än natur som skapats efter banorna. Jag gillar lite udda grepp som man måste ta för att passa in banan i naturen men jag ogillar korsande fairways. Jag älskar kuperade banor men jag tycker inte om blinda hål.

Mölle är tilltalande på många sätt men har flera av de saker som jag inte tycker om. Jag vill nog ändå säga att det här är en av mina favoriter. Den skulle nog växa ännu mer om jag lärde känna den, förstod var jag behöver sikta och förstod var jag kan förvänta mig att det plötsligt dyker upp folk på korsande fairways. Det skulle sannolikt räcka med någon eller ett par rundor till.

Vi började med en riktigt bra lunch där vi utan problem kunde byta bort vissa saker i våra maträtter.

Efter sedvanlig uppvärmning och test av puttinggreen bar det av på hål 1. Redan här kom banguiden till nytta. Hålet är rejält uppför, med dolt vatten och absolut ingen indikation på var greenen egentligen ligger. Flera av hålen på banan är på detta sätt men inte alls så att man tror att man ska spela åt ett håll medan greenen ligger åt det andra. Åtminstone inte för oss som inte driver långt över 200 meter på utslaget. Jag har dålig koll på hastigheter enligt stimp, men jag vill påstå att greenerna var normalsnabba och framför allt lika snabba överallt.

En indikation på att detta är en bra bana, sett med mina ögon, är att jag utan stora problem kan komma ihåg hålen efter rundan.

Bild
Hål 4: Detta är en bild från fjärde green mot hål tre och tee för hål fyra till höger om gången.

Bild
Hål 5: Här är man nästan tillbaka vid tee på hål ett. Vacker utsikt mot Bjärehalvön.

Bild
Hål 7: När man spelat klart hål sju ska man gå till höger i bilden och spela hål åtta som korsar hål sju. Här gäller att vara lite uppmärksam.

Bild
Hål 9: Vattnet ligger strategiskt. Fairway lutar ner mot vattnet på både detta och nästa hål som går åt motsatt håll. Efter utslaget ska bollen upp till green som ligger högt placerad, dogleg höger.

janne64
Inlägg: 2245
Blev medlem: lör 02 maj 2015, 11:25

Re: Mölle GK

Inlägg av janne64 » ons 10 jul 2019, 17:06

En bana ifrån det tidiga -40 talet och ytan utnyttjad till max.
Då kan det bli några korsade hål. Något dolt slag här o där...
Men jag o frun hade turen att gå med två hemmaspelare.
Så då blev ju allt glasklart.
Jag är helt säker på att detta är en bana att bli kär i.
Magisk layout i ett naturreservat.
Bara det och underbara vyer här o där.
Speciellt ifrån gul tee på 8:e hålet...
Så vackert.
De säger ju och många andra att det är sveriges vackrast belägna tee.
Som i förra inlägget, jag minns den och alla hål så då är den verkligen bra.
Värdshuset, vilket käk..

Seven
Inlägg: 41
Blev medlem: ons 25 nov 2020, 21:27

Re: Mölle GK

Inlägg av Seven » fre 23 apr 2021, 14:30

Speldatum 17-18/4.
Börjar med att säga att jag verkligen gillade banan. Omgivningen är magisk men även layouten är golfmässigt bra och varierande. Saknas något är det kanske ett kortare par3-hål på 120-130 m. Fann mig själv stående med J6-J4 på alla par3:or. Kanske beror på vår och tidig säsong men tycker det är trevligt med någon par3:a där man väljer mellan J9 och P. Överraskande bra skick för mitten april. Greenerna rullade bra och jämnt. Ibland blir man dock ståendes och beundrar utsikten. Banan i sig verkar nästan uppdelad i tre delar där hål 1-5 känns mest inpressat och minst genomtänkt. Sista 13 hålen är genomgående riktigt bra, där 6-11 är på ena sidan vägen med rejäla skrå-fws, och där 12-18 är de bästa hålen på banan med varierande längd och svårighetsgrad. Ett par av hålen kändes bättre dag 2 (6,16) då man första gången kanske har lite dålig koll på hur de ska spelas. Receptionen får högsta betyg (gratis compeed bl a) med bra utbud i shopen, och restaurangen likaså, oerhört trevlig personal i båda fallen. Omklädningsrummen, eller duscharna, kanske kan rustas upp något, men de fyller sin funktion. Värdshuset har tydligen 16 rum med bra paketerbjudande för större golfsällskap. Utsikten på tee 8 måste också nämnas. Glömde nästan slå ut...

Skriv svar