Fors Gk

Big Berra
Inlägg: 10382
Blev medlem: tor 22 dec 2011, 18:22

Fors Gk

Inlägg av Big Berra » sön 11 okt 2020, 18:43

Speldatum: 2020-10-11

Geografi: Beläget precis bredvid väg 73 nära Västerhaninge i Södra Stockholmsområdet

Allmänt om anläggningen: Har tidigare varit en pay & playbana är numera omvandlad till en vanlig medlemsklubb men har fortfarande kvar möjligheten till spel på banan för rena nybörjare. Inget handicapkrav.

Layout: Måste betecknas som en enklare anläggning men en hel del upphöjda greener gör inspelen lite kluriga. Ordentligt med plats för sneda slag på många av hålen vilket nybörjarna (och Big Berra) är vara tacksam för. 6 st par 3-or men även 4 par-5:or gör att banan definitivt kvalificerar in som en full-längdsbana även om tre av par-4:orna är under 300m.

Bra hål:
Det korta 4:e hålet 262m lockar den med hyfsad längd att försöka gå in på greenen. Vänstra delen av denna dubbelgreen vaktas av ett vattenhinder vilket gör att den som satsar mot greenen har liten marginal. En stor bunker vaktar på höger sida greenen.
För de som spelar safe eller slår lite kortare finns en bunker på vänster sida vilken måste tas hänsyn till. Greenen har en del lutning vilket gör puttningen lite lurig.

Det långa 12:e hålet (527m från gul tee) har ett tvärgående dike vilket gör utslaget klurigt. Då längden gör att man vill få ut max från tee blir det avgörande att ha rätt riktning på driven för att komma över. 185m över vid höger fairwaykant och 240m över vid vänster fairwaykant. En bunker vid dryga 400m fångar upp många slag. En väl inbunkrad och upphöjd green gör inspelen svåra.

18:e. Trots att hålet är tämligen kort är det svårt. Greenen är liten och svårträffad, ett vattenhinder före greenen med branta sluttningar fångar upp dåligt träffade slag.

Tveksamma hål:

6:e hålet. En väldigt liten green gör hålet dåligt.

9:e hålet. En lång par 4, dogleg vänster med out längs vänsterkanten känns inte riktigt bra.

10:e hålet, känns som en nödlösning där hålet går bredvid drivingrangen där ett högt nät fångar upp bollar på väg till/från rangen.

Banans kvalitet: De senaste dagarnas regn gjorde banan lite blöt, låga partier var rejält leriga men annars OK. I mitt tyckte var greenerna lite väl mjuka men det har säkerligen med regnet att göra. Ok rull, en del skulle nog beteckna de som lite långsamma. Hård packad sand i bunkrarna var ett minus men det är säkert också pga. regnandet. Tees skulle behöva jämnas till, de var inte bra.

Övrigt: Ok Range

Klubbhus: Enkelt men väl fungerande

Greenfee helg: 400kr (gäst till medlem 320kr). Med stockholmsmåttstocken känns det som rätt greenfeenivå.
The whole point of science is to question accepted dogma. Freeman Dyson.